Vanliga frågor och svar

Här hittar du svaren på några av de vanligaste frågorna vi får om Nettolånet och hur man använder produkten. Förhoppningsvis hittar du svaret på din fråga här, men om du inte gör det är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst.

ANSÖKAN

Hur gör jag en ansökan?
- Ansökan görs här på vår hemsida genom att du trycker på Ansök nu här bredvid. Därefter fyller du i dina personliga uppgifter på nästa sida, godkänner avtalet och signerar med e-leg. Sen är det klart!

Du får ett preliminärt besked direkt på skärmen och vårt mål är att våra handläggare ska handlägga ärendet och göra utbetalningen inom 24 timmar (pengar på kontot senast nästföljande vardag).

Tar ni en kreditupplysning?

-Om uppgifterna i din inlämnade ansökan ser bra ut går den  vidare och då hämtar vi upplysningar hos UC.

Krävs det någon säkerhet för krediten?
- Nej.

Måste jag ange vad jag ska använda min kredit till?
- Nej, Du bestämmer själv vad du vill använda pengarna till.

Kan jag ansöka om Nettolånet även om jag har betalningsanmärkningar?
- Ja, det går bra eftersom vi tittar mer på din framtida betalningsförmåga än din ekonomiska historik. Har du flera nyare betalningsanmärkningar eller ett skuldsaldo påverkar det dock kreditbedömningen.

Varför fick jag avslag på min kreditansökan?
- Det kan bero på att du inte uppfyller våra grundkrav som framgår av hemsidan eller att vi enligt vår kreditbedömning inte tycker du har tillräcklig återbetalningsförmåga. Du kan kontakta oss genom att maila din fråga till info@nettofinans.se.

Kan jag ha medsökande?
- För närvarande kan endast en person stå som ansökande till ett Nettokrediten.

Hur lång är återbetalningstiden?
- Utnyttjad kredit betalas månadsvis under 5 år med rak amortering.

 

UTBETALNING AV NETTOLÅNET

När får jag tillgång till mitt lån?
- När du beviljats lånet, signerat kreditavtalet och vi gjort de slutliga kontrollerna meddelar vi dig när utbetalningen är gjord.

Hur betalas lånet ut?
Vi överför pengarna till det bankkonto som du har angivit i ansökan. Pengarna finns tillgängliga på det bankkonto senast bankdagen/vardagen efter.

 

KOSTNADER FÖR NETTOLÅNET

Vad kostar det att ansöka om Nettolånet?
- Det är helt gratis att ansöka om Nettolånet.

Hur stor blir min totala månadskostnad?
- Det beror på hur stor del av den totala krediten du har utnyttjat. Om du använder maxbeloppet blir din genomsnittliga månadskostnad cirka 470 kr.

Vilka avgifter tillkommer?
- Som standard så dras amortering plus ränta via autogiro från ditt konto. Om det inte fungerar eller om ni avslutar autogirot så kommer det istället komma en faktura med posten. Då tillkommer en fakturaavgift om 60 kr. I övrigt så tillkommer inga kostnader.
Nettolånets kostnader

 

E-LEGITIMATION

Vad är E–legitimation
- E-legitimation är en elektronisk ID-handling som du använder för att legitimera dig med och godkänna handlingar på internet.

- Vi är noga med säkerheten och därför använder vi e-legitimation, till skillnad från många andra mindre aktörer. E-legitimation är den säkerhetslösning Skatteverket, Försäkringskassan, PPM m.fl. använder för att hantera legitimering, identifiering och inloggning via internet.

Varför måste jag ha e-legitimation för att få en kredit hos er?
- För att vi ska kunna hantera ert ärende så snabbt som möjligt. Annars hade vi varit tvungna att posta er ett avtal för er att signera som ni sedan hade fått posta i retur. Detta hade tagit flera dagar och ni hade inte fått pengarna förrän efter någon vecka ungefär.

Hur gör jag om jag inte har någon e-legitimation?
- Om du inte har en e-legitimation sen tidigare skaffar du den enklast hos din vanliga bank, ofta kan du ladda hem den direkt från internetbanken. Mer information om e-legitimation hittar du på www.elegitimation.se. Självklart är all trafik från din webbläsare till vår server (och tillbaka) krypterad.

Jag har en e-legitimation, varför kan jag inte logga in?
- Det kan ha flera orsaker. Till exempel att din e-legitimation inte fungerar i vår internettjänst, att e-legitimationen är felaktigt installerad eller att den är spärrad. Prata med den som har gett dig e-legitimationen eller ring till vår kundtjänst så får du hjälp.

Jag har glömt koden till min e-legitimation, hur gör jag?
- Kontakta den bank som utfärdat e-legitimationen.

 

BETALNINGAR

Hur betalar jag min kredit?
- Vi drar beloppet den sista varje månad via autogiro och du får en avisering runt den 15:e varje månad med beloppet som kommer att dras. Du kan närsomhelst göra en extrainbetalning eller lösa hela lånet. Kontakta vår kundtjänst för mer information.

Vad är Autogiro?
- Med hjälp av autogiro dras månadsbeloppet du ska betala för krediten automatiskt från ditt bankkonto varje månad. På så sätt slipper du alla fakturor och behöver inte oroa dig över att få påminnelser och förseningsavgifter!

Hur ansluter jag mig till Autogiro?
- Du behöver bara godkänna det i din ansökan så löser vi resten åt dig!

Vilket datum dras pengarna från mitt konto via Autogiro?
- Pengarna dras den sista varje månad.

Vilka är fördelarna med Autogiro?
- De viktigaste fördelarna är att du inte behöver oroa dig över att missa någon betalning och att du slipper fylla i inbetalningskortet. Allt sköts automatiskt och du slipper alla pappersfakturor.

Hur får jag information om aviserade belopp och transaktioner?
-  Behöver du information om aviseringar så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi gärna till.

Hur behåller jag mitt Autogiro om jag byter bank?
- Ta kontakt med din nya bank så hjälper de dig.

Kan jag lösa min kredit i förtid?
- Självklart! Det kostar inget extra och du betalar bara ränta fram till den dag vi får in pengarna. Om du vill lösa hela krediten ber vi dig kontakta vår kundtjänst innan du gör din inbetalning. Vill du betala mer än aviserat belopp någon månad går det också bra utan kostnad.

 

PROBLEM MED BETALNINGEN

Vad händer om jag inte betalar i tid?
- Om det finns en obetald avi kommer uttag inte medges. Du får dessutom en påminnelse- samt en förseningsavgift. Har du tre obetalda fakturor sägs krediten upp och du blir återbetalningsskyldig för hela beloppet omedelbart.